Vind het beste bouwbedrijf in Retie

Kom gemakkelijk en snel in contact met bouwbedrijven uit Retie en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Bouwbedrijven Retie

Alle 37 bouwbedrijven in Retie

Compleet overzicht van alle bouwbedrijven in Retie

Gratis offertes vergelijken? "Bespaar door offertes te vergelijken!"

In Retie zijn 37 bouwbedrijven beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle aannemers uit Retie. Ieder bouwbedrijf heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens, bedrijfsbeoordelingen en registraties.

Bouwbedrijf Retie gezocht?

Op Bouwbedrijfgids.be vind je altijd een geschikte bouwfirma voor jouw project. Je schakelt een bouwbedrijf of aannemer in voor diverse werkzaamheden als aanbouw, renovatie, verbouwing en nieuwbouw. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk aannemers uit Retie en omgeving.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van alle 37 bouwbedrijven in Retie

Vergelijk bouwbedrijven en bespaar op de kosten!


bouwbedrijf Retie

Vind snel geschikte bouwbedrijven in Retie!

Met de hulp van bouwbedrijven in Retie weet je zeker dat een verbouwing of renovatie goed verloopt. Niet alleen bespaar je jezelf waardevolle tijd, energie en frustraties, maar je weet ook zeker dat de werkzaamheden correct en veilig uitgevoerd worden. Bovendien blijf je zelf in controle en realiseer je het project van je dromen! Op deze pagina lees je wat bouwbedrijven voor je kunnen betekenen in een verbouwing en wat het ongeveer gaat kosten.

Wat je moet weten als je een bouwbedrijf uit Retie wilt inschakelen:

 • De kosten van een aannemer zijn ongeveer €35,- tot €50,- per uur. Voor specifieke klussen kunnen de kosten verschillen. Zo kost een zolderrenovatie tussen de €9.000,- tot €13.000,- (afhankelijk van de exacte werkzaamheden en de afwerking) en betaal je voor een badkamerrenovatie gemiddeld €6.000,- tot €9.500,-.
 • Elk bouwbedrijf bepaalt haar eigen prijs en deze kan op verschillende manieren tot stand komen. Bij kleine verbouwingswerken gaat het vaak om een vaste uurprijs. Bij een grote verbouwing kan er ook eerst een relatieve prijs gegeven worden. Het bouwbedrijf geeft je een globale prijs met de verschillende kostenposten voor verschillende werkzaamheden. Wanneer er van het plan wordt afgeweken komt het bouwbedrijf met een nieuw plan.
 • Besparen kun je doen door te kiezen voor een regionaal bouwbedrijf of door de werkzaamheden casco op te laten leveren. Je bent dan zelf nog verantwoordelijk voor de afwerking aan de binnenkant.
 • Voor de meeste werkzaamheden kun je een premie aanvragen! Je krijgt dan een deel van de kosten weer terug en bent goedkoper uit. De hoogte van de premie kan verschillen, maar bij een verbouwing in huis kan deze al oplopen tot 50% van het factuurbedrag!

Aannemer Retie voor nieuwbouw, aanbouw en verbouw

De drie grote klussen waarvoor je een aannemer uit Retie kunt inschakelen zijn nieuwbouw en aanbouw of verbouwingswerken aan je bestaande woning. Het kan hierbij gaan om kleine verbouwingswerken, zoals onderhoud waar je zelf niet aan toe komt, maar meestal wordt een bouwbedrijf echt ingeschakeld voor de grotere werken: het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken, de installatie van een dakkapel of dakopbouw of zelfs het uitvoeren van een totaalrenovatie.

Naast verbouwingswerken, zijn bouwbedrijven ook in te schakelen voor nieuwbouw en aanbouw. De grootste klus is natuurlijk het bouwen van een compleet nieuw huis of bedrijfspand.

 • Renovatiewerken: werken die de kwaliteit van jouw huis verbeteren. Denk hierbij aan het renoveren van de keuken, totaalrenovatie en schilder- of gyprocwerken.
 • Huis of bedrijfspand laten bouwen: realiseer de woning van je dromen met de hulp van een bouwfirma. Zij organiseren de bouw en leveren het huis instapklaar op.
 • Aanbouw aan huis: met een aanbouw vergroot je het woonoppervlak en verhoog je de waarde van je woning.
 • Uitbouw: een uitbouw vergroot een bestaande ruimte van je woning.

aannemer Retie

Wat kost een bouwbedrijf in Retie?

De kosten voor een bouwbedrijf in Retie liggen tussen de €35,- tot €50,- per uur. Daarmee komen de kosten voor een zolderverbouwing uit op ongeveer €9.000,- tot €13.000,- en de kosten voor een aanbouw of uitbouw zijn ongeveer €12.000,- tot €21.000,- De prijs van een aannemer kan verschillen, omdat hij deze zelf mag bepalen. Daarom is het altijd verstandig om een offerte aan te vragen.

In de tabel hieronder vind je de prijzen van de verschillende verbouwingswerken van een bouwbedrijf. In sommige gevallen kom je nog in aanmerking voor een mooie premie! Hiermee krijg je een deel van de kosten weer terug.


Uurtarief aannemers Retie

€35,- tot €50,- per uur

Tarieven gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- per uur

Kleine verbouwing
Simpele renovatiewerken
Geen gebruik grote machines e.d.

Hoog tarief
€50,- per uur

Nieuwbouw
Grote verbouwingswerken
Gebruik van machines

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Algemene kosten bouwbedrijf

Verbouwing Gemiddelde kosten * Prijs afhankelijk van:
Toilet €1.700,- tot €2.500,- Soort toilet
Badkamer €6.000,- tot €9.500,- Onderdelen, afwerking en soort tegels
Keuken €10.000,- tot €25.000,- Apparatuur, aanrechtblad, materiaal, grootte
Zolder €9.000,- tot €13.000,- Afwerking, isolatie
Aanbouw of uitbouw €12.000,- tot €21.000,- Grootte, materialen, ramen
Afbraakwerken €30,- tot €40,- Per vierkante meter

* Dit zijn richtprijzen incl. btw, arbeidskosten en materiaalkosten.

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals voorrij- en leveringskosten, de omvang van het project en eventuele opties zoals een bouwtekening. Daarnaast verschillen de kosten van bouwmaterialen in 2024 door de recente stijgingen enorm. Houd daar rekening mee!

Handige prijsvoorbeelden van bouwbedrijven

Zolderverbouwing: na een verhuis wilden de bewoners van deze woning hun zolder helemaal verbouwen. De grote open ruimte moest opgesplitst worden in twee slaapkamers en een werkkamer. Er kwam een dakkapel voor extra licht en ruimte op zolder en onder de schuine wanden werden schotten geplaatst zodat de bewoners hun spullen netjes uit het zicht konden opbergen. De zolder werd casco opgeleverd: zij verzorgden zelf de afwerking zoals het schilderwerk en behangen. Wel werd er elektriciteit aangelegd en lichtpunten geplaatst. De totale kosten voor de zolderverbouwing waren €11.075,-.
Aanbouw: deze bewoners wilden graag een aanbouw laten plaatsen voor een grotere zithoek in de keuken. De aannemers waren alleen verantwoordelijk voor het plaatsen van de aanbouw, de keuken deden de bewoners zelf. Het ging om een aanbouw van 2 bij 6 meter, gebouwd van steen. De totaalprijs kwam neer op €22.200,-.

bouwfirma Retie

Hoe komt de prijs tot stand?

Bouwbedrijven in Retie werken met verschillende prijsconstructies. Welke prijsconstructie de bouwfirma hanteert hangt samen met het renovatiewerk die je laat uitvoeren. Bij grote klussen is de kans groot dat bouwbedrijven een totaalprijs of vaste prijs afspreken, terwijl aannemers bij kleine klussen vaak met een uurprijs werken.

 • Aanneming in regie: dit zijn vaste afspraken over het uurloon of andere vaste kosten. Dit is vooral het geval bij relatief kleine werken.
 • Relatieve prijs: dit houdt in dat de aannemer in Retie eerst een globale prijs geeft, opgevolgd door eenheidsprijzen voor verschillende diensten. Op het moment dat het bouwbedrijf van het plan afwijkt maakt hij een nieuwe berekening.
 • Vaste prijs: met een vaste prijs spreken jij en de bouwfirma vooraf de prijs vast. Hier wordt alleen vanaf geweken als beide partijen het daarmee eens zijn.
 • Eenheidsprijzen: hierbij legt het bouwbedrijf alleen de eenheidsprijzen vast. Als duidelijk is hoeveel eenheden zijn gebruikt volgt de berekening van de totaalprijs.

Kosten bouwbedrijf Retie: bespaartips!

Er zijn verschillende manieren om op de kosten te besparen. Bij een bouwbedrijf in Retie profiteer je van lagere voorrijkosten, omdat de afstand tussen het bouwbedrijf en je huis zo klein mogelijk is! Daarnaast is het altijd verstandig om zelf je puin af te voeren: zo bespaar je al op de afvoerkosten.

Zo bespaar jij op de kosten van een bouwbedrijf:

 • Kies voor een bouwonderneming bij jou in de buurt. Zo bespaar je op de voorrijkosten.
 • Voer zelf het puin af, zodat je geen extra afvoerkosten betaalt.
 • Vraag premies aan, zodat je de kosten zo laag mogelijk houdt.
 • Is je huis ouder dan 10 jaar, dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6%! Lees verder op belgium.be
 • Vergelijk de prijzen van meerdere aannemers en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs.

Voordelen inschakelen van een aannemer

Bespaar jezelf tijd en energie

De aannemer of het bouwbedrijf neemt al het werk uit handen. Hierdoor hoef je geen vrije dagen op te nemen en wordt de verbouwing een stuk sneller afgerond dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

Wees verzekerd van kwaliteit

Met de hulp van vaklui weet je zeker dat de werkzaamheden precies en nauwkeurig worden uitgevoerd. Bij eventuele fouten of problemen wordt dit netjes opgelost voor ze het project aan je opleveren.

Je krijgt persoonlijk advies

Een persoonlijk advies van de beste vakmannen: op het gebied van indeling, materialen, werkwijze en voor eventuele vergunningen die je nog moet aanvragen. Zo weet je zeker dat alles vlekkeloos verloopt.


aannemers Retie

Bouwbedrijf Retie gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Of je nu een huis wilt bouwen van ruwbouw tot afwerking, of op zoek bent naar een aannemersbedrijf voor het verbouwen van je keuken of toilet: met de hulp van deze offerteservice ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en de laagste prijs. Bouwbedrijf uit Retie gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere bouwbedrijven bij jou in de regio. Vergelijk de prijzen en kies de bouwfirma met het beste aanbod. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over bouwbedrijven

Hieronder geeft een vakman antwoord op een aantal van de meestgestelde vragen.


Een aannemer of bouwbedrijf neemt je hele verbouwing uit handen. Ze coördineren de bouw en zien erop toe dat de werkzaamheden de juiste kwaliteit bieden. Een aannemer kan bovendien onderaannemers aannemen. Bij een totaalrenovatie bijvoorbeeld kan de aannemer ervoor kiezen om een onderaannemer in te huren voor de keuken en een andere onderaannemer voor de badkamer. Dit alles heeft als doel om te voorzien van de hoogste kwaliteit! Een bouwbedrijf ontzorgt, omdat je zelf niet meer hoeft na te denken bij de werkzaamheden die moeten gebeuren.

Een aantal werkzaamheden dat bouwbedrijven voor je kunnen uitvoeren, zijn het bouwen van nieuwe huizen of bedrijfspanden, het plaatsen van een aanbouw of opbouw of het renoveren en verbouwen van een bestaande woning. Denk daarbij aan een badkamer- of keukenrenovatie, een zolderverbouwing of het plaatsen van dakramen en dakkapellen.

Als je een klus uitbesteedt aan een bouwfirma, dan is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in je aannemer. Op fgov.be lees je hoe je best een aannemer zoekt. Het is sowieso slim om te controleren of een bouwfirma erkend is. Als je een erkend bouwbedrijf kiest dan zijn de financiële capaciteiten en de kwaliteiten gecontroleerd.

1. Welke bouwmethode hanteert de bouwonderneming?
2. Zijn de aannemers ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen?
3. Heeft de bouwonderneming geen financiële problemen?
4. Is de bouwfirma erkend?
Er zijn een aantal keurmerken en labels die een bouwbedrijf kan krijgen als zij voldoen aan strenge voorschriften. In België zijn dit onder andere:

Bouwunie: dit keurmerk is voor alle zelfstandige ondernemers en kmo-bedrijven in de bouwsector. Zij informeren hun bouwbedrijven onder andere over de veranderingen in de bouwsector.
Energiebewuste aannemer: dit is een label dat wordt toegekend aan bouwbedrijven die een extra stap zetten op het gebied van milieubewust zijn en duurzaam (ver)bouwen.
Confederatie Bouw: dit is een partij die alle bouwbedrijven in België vertegenwoordigt. Zij informeren, verdedigen en vertegenwoordigen.
Jazeker, met Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid kom je bij een verbouwing al snel in aanmerking voor een goede premie. Werken die in aanmerking komen voor een premie zijn onder andere: het dak, de buitenmuur, vloeren, ramen en deuren, elektriciteit en sanitair en energiezuinige maatregelen (zoals een warmtepomp of zonneboiler). De hoogte van de premie hangt uiteraard af van de werken en de factuur. Voor sommige werken zijn er nog aanvullende voorwaarden, zoals het plaatsen van isolatie en het voldoen aan een minimale isolatiewaarde.

Kijk bij een offerte niet alleen naar de totaalprijs, maar ook naar hoe deze is opgebouwd. Hoe komt de prijs tot stand? Welke materialen worden er gebruikt? Wat is de verwachtte planning van het bouwbedrijf? en wanneer is de verwachte oplevering? Al deze vragen hebben invloed op de prijs. Daarnaast is het ook aan te raden om de garantievoorwaarden goed door te nemen. Deze kunnen verschillen per bouwbedrijf en vaak zijn de kosten iets hoger als er goede garantievoorwaarden zijn. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vind om extra voor te betalen en waarop je zou willen besparen. Tot slot raden we altijd aan om meerdere offertes van bouwbedrijven te vergelijken. Zo ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs.
Tegenwoordig worden de termen bouwbedrijf en aannemer vaak door elkaar gebruikt en bedoelen we hetzelfde: een vakman of bedrijf die een verbouwing uitvoert. Toch is er op papier wel een verschil tussen een aannemer en bouwbedrijf. Een aannemer is namelijk een bedrijf of persoon dat verantwoordelijk is voor jouw verbouwing. Een bouwbedrijf is een bedrijf dat verschillende aannemers in dienst heeft om verschillende projecten succesvol uit te voeren.
Een kennismakingsgesprek is altijd aan te raden als je op zoek bent naar een goede aannemer. Hierin krijg je een goed gevoel over de persoon die jouw verbouwing voor je gaat uitvoeren. Het is belangrijk dat een bouwbedrijf eerlijk is en vertelt wat je kunt verwachten. Vraag ook of er nog bijkomende kosten zijn of dat de prijs later toch hoger uit kan vallen of niet. Met zulke ‘stelposten’ wil je het liefst zo weinig mogelijk werken, maar soms ontkom je er niet aan. Vertrouw op je gevoel: als je denkt dat er veel moeilijke termen gebruikt worden en de vakman dit niet in duidelijke taal kan vertellen dan kan het zijn dat hij wat achter probeert te houden. Ga dus op zoek naar iemand met wie je een goede klik hebt.
Hoe je de aannemer betaalt kan verschillen per situatie. In veel gevallen betaal je eerst een voorschot. Dit is nooit het volledige bedrag en vaak betaal je deze pas bij de aanvang van de bouwwerken. Daarna betaal je de rest van het bedrag in termijnen. De laatste termijn betaal je pas na de oplevering als alles is goedgekeurd. Zijn er nog issues die je opgelost wilt zien? Dan betaal je de laatste termijn pas nadat deze problemen zijn opgelost.