Huis renoveren? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Huis renoveren

Renoveren is goedkoper dan verhuizen. Door jouw huis te renoveren zorg je ervoor dat je keuken, je badkamer of de rest van je woning voldoet aan al je wensen: qua wooncomfort, indeling en stijl! Laat je ondersteunen door een vakman zodat je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit:

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je waarom het slim is je huis te renoveren en krijg je een beeld van de kosten. We geven je bovendien handige tips om direct in de praktijk te brengen én je leest hoe je zoveel mogelijk geld bespaart.Waarom een huis renoveren?

Er zijn verschillende redenen om je huis te renoveren. Misschien voldoet je badkamer of keuken niet meer aan je wensen en wil je de apparatuur of het sanitair vernieuwen. Dit vergroot je woongenot en comfort. Een andere belangrijke reden om je woning te laten renoveren is om de waarde te verhogen. Een dak-, gevel- of andere renovatie verhoogt namelijk de woningwaarde, wat van pas komt als je het pand in de toekomst weer wilt verkopen.

Veel van deze redenen zijn ook van toepassing op het renoveren van een appartement.

De belangrijkste redenen om jouw huis te renoveren:

 • Je wilt de waarde van de woning verhogen.
 • De badkamer, keuken of het toilet is verouderd.
 • Je wilt extra leefruimte creëren met een aan- of uitbouw of dakkapel.

Vind de goedkoopste vakman voor jouw renovatie!

Kies voor de scherpste prijs en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Wat kost een huis renoveren?

De kosten om je woning te renoveren hangen heel erg samen met de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren. In een gemiddeld huis van 150 m² liggen de kosten rond de €350,- tot €400,- per m². Bij een groot huis van ongeveer 200 m² ligt de prijs per m² lager: rond de €300,- tot €350,-.

Waarom daalt de prijs per vierkante meter?

Over het algemeen geldt: hoe groter het huis en hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Het is dus voordeliger om meerdere renovaties in één keer uit te voeren in plaats van de verbouwing te verspreiden over meerdere jaren.

Vind hier meer info over de kosten van een aannemer. Prijs ontvangen voor de renovatie van jouw huis? Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Compleet huis renoveren kosten

Complete woning renovatie Kosten verbouwing per m² *
Klein huis (100 m²) €400,- tot €500,-
Gemiddelde huis (150 m²) €350,- tot €400,-
Groot huis (200 m²) €300,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per aannemer kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Besparen op de kosten van de renovatie van jouw huis?

Vergelijk offertes! Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Kosten huis renoveren per onderdeel

Onderdelen renovatie Gemiddelde kosten*
Keuken €1.500 tot €6.000,-
Badkamer €6.000 tot €9.500,- (standaard renovatie)
Toilet €1.750,- tot €2.500,-
Dakkappel plaatsen (1.5 x 2.5 meter) €4.700,-
Aanbouw of uitbouw €12.000,- tot €21.000,-
Kelder bouwen €15.000,- tot €60.000,-
Garage bouwen (6 x 3 meter) €18.000,-
Schilderwerk €30,- per m²
Deuren €70,- tot €250,- per deur
Verlichting €100,- tot €2.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per aannemer kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Welke ruimte van je woning renoveren?

Als jij je huis laat renoveren door een bouwbedrijf, dan zijn er natuurlijk heel veel verschillende mogelijkheden. Je hebt waarschijnlijk zelf al een idee van welke ruimte in huis je wilt verbouwen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere vertrekken in één keer te renoveren.

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende renovaties in huis:

 • Keukenrenovatie: misschien is de apparatuur verouderd of hangen de keukenkastjes van ellende aan elkaar. In dat geval is het tijd om de keuken te renoveren. Je kunt dezelfde indeling behouden of kiezen voor een andere inrichting. Het plaatsen van een keukeneiland is mogelijk, net zoals het installeren van luxe inbouwapparatuur. Dit kost ongeveer €1.500 tot €6.000,-
 • Badkamerrenovatie: als het sanitair niet meer aan je wensen voldoet of als de badkamertegels niet je smaak zijn is het slim om de badkamer te renoveren. Je bepaalt zelf in welke mate: laat je de oude badkamer volledig slopen of behoud je een deel van het sanitair of de tegels? Bij een totale renovatie kun je ook de indeling omgooien. De kosten liggen rond de €6.000 tot €9.500,-.
 • Dakkapel: het plaatsen van een dakkapel voegt extra loopruimte toe aan je verdiep. Door de grote ramen heb je een prachtig uitzicht en extra lichtinval, waarmee zelfs de donkerste zolderkamer verandert in een grote slaap- of werkkamer. Voor een dakkapel van 1,5 bij 2,5 meter betaal je gemiddeld €4.700,-.
 • Gevelrenovatie: er zijn verschillende werkzaamheden mogelijk, zoals het plaatsen van gevelisolatie en gevelbekleding, het vervangen van kapotte stenen of het vernieuwen van de voegen. Hiermee verbeter je de uitstraling van het huis enorm!
 • Traprenovatie: om de uitstraling én de veiligheid te verbeteren is het renoveren van je trap een verstandige keuze. Laat trapbekleding plaatsen, vervang de trapleuningen of installeer trapverlichting. Zo zie je in het donker precies waar jij je voeten moet plaatsen, en verklein je de kans op uitglijden.
 • Zolderrenovatie: een zolder is een fijne opslagruimte, maar met een renovatie verander je dit in een prachtige extra slaapkamer of werkkamer. Een renovatie bestaat uit het plaatsen van schotten, het plaatsen van een dakkapel en het optrekken van één of enkele tussenwanden om meerdere ruimtes te creëren.

huis verbouwen

Huis renoveren: handige tips

Dit zijn de beste tips voor het renoveren van je huis:

 • Besteed in één keer meerdere renovaties in huis uit of ga voor een totaalrenovatie. Hoe groter de klus des te lager de prijs per vierkante meter, waardoor de kosten lager uitvallen.
 • Kies voor duurzaamheid! Plaats zonnepanelen en investeer in een goede isolatie. Hiermee bespaar je op de energiekosten en zo verdien je de investering na verloop van tijd weer terug.
 • Leg je afspraken met de aannemer vast: maak afspraken over de totaalprijs en de startdatum. Neem ook door hoelang de verbouwing gaat duren en wanneer de opleveringsdatum is. Zorg dat dit zwart op wit vastligt.
 • Laat je adviseren door een vakman: misschien weet jij nog niet precies welke tegels de beste keuze zijn en wat de beste indeling is voor je nieuwe badkamer. Laat je adviseren door een vakman zodat je verzekerd bent van een stijlvol maar ook praktisch resultaat.

Benieuwd naar de kosten voor het renoveren van je huis? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Zijn er subsidies voor de renovatie van een woning?

Voor een renovatie in 2024 kom je mogelijk in aanmerking voor een mooie premie. Als je een aannemer inhuurt voor je renovatie dan kun je onder andere de overkoepelende renovatiepremie aanvragen. Deze is beschikbaar voor het renoveren van verschillende onderdelen van je huis. De premie bedraagt 20% of 30% van het bedrag van de goedgekeurde facturen.

Daarnaast profiteer je ook van een verlaagd btw-tarief van slechts 6% op veel werkzaamheden! Hiervoor moet je huis in ieder geval 10 jaar oud zijn. Op vlaanderen.be lees je precies welke premies er zijn voor woningrenovaties. Benieuwd welke premies jij kunt aanvragen? Je doet gemakkelijk een check op premiezoeker.be.

woning laten renoveren

Huis renoveren? Vergelijk gratis offertes

Wil jij je huis verbouwen voor een ton of minder? En zoek jij een betrouwbare maar betaalbare aannemer? Vergelijk dan gratis offertes zodat je verzekerd bent van de laagste prijs.

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijg je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende aannemers in jouw regio. Vergelijk op prijs en aanbod, en kijk ook even naar de voorwaarden. Zo kies je zeker voor het beste aanbod en bespaar je tot wel 40% op de kosten. Met een vakman weet je zeker dat de renovatie van jouw woning goed wordt uitgevoerd en dat je profiteert van de hoogste kwaliteit.

Gratis offertes vergelijken