Aannemer nodig? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend


Aannemer renovatie

Met de hulp van een aannemer verloopt jouw renovatie vlot, soepel en volgens planning. Ook is de kans dat jij je budget overschrijdt véél kleiner en heb je slechts één aanspreekpunt gedurende de hele verbouwing: dat wil jij toch ook?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna meerdere offertes van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de beste aannemer voor jouw renovatie!

Benieuwd wat een aannemer voor jouw renovatiewerken kan betekenen? Je vindt op deze pagina meer informatie over de werkzaamheden en de grootste voordelen van een vakman. We geven je praktische tips voor het vinden van de juiste vakman zodat je zeker de juiste keuze maakt.Wat doet een aannemer bij een renovatie?

Een aannemer coördineert en realiseert bouwkundige opdrachten. Wat houdt dit precies in? Een aannemer is verantwoordelijk voor de verschillende onderdelen van jouw verbouwing of totaalrenovatie. Bij grote opdrachten huurt hij onderaannemers in en stuurt deze aan. Denk hierbij aan een onderaannemer voor het renoveren van je badkamer of voor het vervangen van de keuken.

Aannemers houden de planning en het budget in de gaten en zorgen ervoor dat beide niet overschreden worden. De hele tijd houdt hij ook de kwaliteit in de gaten, zodat je zeker weet dat je verzekerd bent van het beste en het mooiste resultaat.

Benieuwd naar de kosten voor een renovatie? Vraag gratis offertes aan vergelijk de prijzen van aannemers bij jou in de regio!

Waarom een aannemer inschakelen?

Ga je een huis renoveren, dan is het slim om een aannemer in te huren. Hij is jouw enige contactpersoon tijdens de renovatiewerken, zodat je voorkomt dat je met een badkamerspecialist, een keukenspecialist en verwarming expert tegelijkertijd contact moet onderhouden.

Aannemers dragen onderaannemers aan: zij weten met welke vakmannen of bedrijven ze graag samenwerken en welke vaklui goede kwaliteit leveren. Dit is een groot voordeel, zeker als jij zelf geen of weinig ervaring hebt met verschillende bouwbedrijven of vakmannen. Zo weet je namelijk zeker dat je kiest voor een betrouwbaar bedrijf die hoge kwaliteit levert.

Toch zijn dit niet de enige voordelen!

De grootste voordelen op een rij:

  • De aannemer is tijdens de renovatiewerken jouw enige aanspreekpunt.
  • Aannemers houden de kwaliteit, de planning en het budget in de gaten.
  • Hij weet welke bedrijven of onderaannemers goede kwaliteit afleveren en geeft advies.
  • Je krijgt bovendien een persoonlijk advies met betrekking tot de renovatiewerken.
  • Dankzij jarenlange ervaring verloopt de verbouwing sneller en beter dan zonder een aannemer.
  • Je hebt in één overzicht alle kosten bij elkaar in plaats van losse offertes van verschillende bedrijven.
  • Een aannemer biedt garantie op het geleverde werk.

waarom aannemer inschakelen

Wat kost een aannemer?

Als je een aannemer voor een renovatie inhuurt dan lopen de kosten voor je verbouwing natuurlijk op. Het uurtarief van aannemers ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €50,- per uur, en is afhankelijk van het soort renovatiewerk.

Kleine renovatiewerken, zoals het verbouwen van een toilet, badkamer of keuken, kosten ongeveer €35,- per uur. Hierbij worden geen grote machines ingezet waardoor de kostprijs lager ligt. Bij grote renovatiewerken en zelfs nieuwbouw ligt het uurtarief hoger: rond de €50,- per uur. Houd er rekening mee dat dit slechts gemiddelde prijzen zijn, en dat het uurtarief per expert enorm kan verschillen.

Lees meer over de prijzen van aannemers of vergelijk gratis offertes en vind gemakkelijk en snel de vakman met het beste aanbod!


Uurtarief aannemers 2024

€35,- tot €50,- per uur

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van aannemers uit de regio.)

Laag tarief
€35,- per uur

Kleine renovatiewerken
Geen gebruik van grote machines e.d.

Hoog tarief
€50,- per uur

Grote renovatiewerken en nieuwbouw
Gebruik van machines etc.

Start gratis offerteaanvraag!

Aannemer zoeken voor renovatie: tips

Een aannemer nodig voor een totaalrenovatie of verbouwing? Er zijn veel aannemers te vinden en het zoeken naar een aannemer voor je renvoatie kan als een grote opgave lijken. Om je te helpen de beste keuze te maken geven we je hieronder handige tips en aandachtspunten voor het selecteren van een expert. Zo weet je zeker dat je kiest voor de juiste persoon.

Heb je hulp nodig? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Met het vergelijken van offertes kies je namelijk gemakkelijk en snel de vakman met het beste aanbod én bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

1. Controleer de aannemer

Aannemer voor je renovatiewerken gevonden? Controleer eerst of de vakman of het bouwbedrijf geen financiële problemen heeft.

Als het bedrijf wel financiële problemen heeft, geeft dit minder zekerheid met betrekking tot je renovatie. Er bestaat dan namelijk de kans dat het bedrijf tijdens je renovatie failliet gaat, waardoor je halsoverkop op zoek moet naar een nieuwe aannemer.

Via de Kruispuntbank voor Ondernemingen controleer je bovendien gemakkelijk de gegevens van het bedrijf. Dit doe je op fgov.be.

2. Vraag naar referenties

Bij het zoeken naar een aannemer voor jouw renovatie is het altijd verstandig om te vragen naar referenties. Dit kan op verschillende manieren. Vraag de vakman naar aanbevelingen van vorige klanten, om een duidelijk beeld te krijgen van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid. Misschien hebben vrienden of familie ook ervaringen met een bepaald bedrijf: deze meningen zijn ook heel waardevol om een goed beeld te krijgen.

Tot slot kun je online vaak veel ervaringen vinden van voorgaande klanten: zowel positieve als negatieve verhalen.

3. Kies voor kwaliteit

Je wilt natuurlijk alleen de beste kwaliteit: dat snappen we! Om verzekerd te zijn van het mooiste resultaat is het slim om te kijken naar de ervaring van de vakman en zijn specialisme. Als jij een moderne badkamer wilt laten plaatsen, dan is het slim om te kiezen voor een aannemer ervaren in badkamerrenovaties. Kijk in dat geval naar eerdere werken en controleer of de stijl je aanspreekt.

Naast de kwaliteit is het ook belangrijk om te kiezen voor iemand met wie je een goede klik hebt en bij wie je een goed gevoel hebt. Jullie zullen de komende weken nauw samenwerken, dus het is belangrijk dat jij met je twijfels terecht kunt bij deze persoon en dat jij je gehoord voelt.

Aannemer inhuren en besparen op de kosten?

Vergelijk verschillende aannemers en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

4. Kies een aannemer uit de buurt

We raden je altijd aan om te kiezen voor een aannemer in de buurt, vanwege verschillende redenen. Allereerst is een aannemer in de regio vaak de goedkoopste keuze. Je betaalt zo geen of nauwelijks voorrijkosten en ook de leveringskosten zijn vaak lager.

Maar er is nog een voordeel!

Het inhuren van een vakman in de regio garandeert vaak een hogere kwaliteit. Aannemers hebben in hun eigen gebied vaak een uitstekende reputatie die ze hoog moeten houden. Hierdoor bieden ze vaak een betere garantie aan en is de klantvriendelijkheid heel goed.

5. Vergelijk gratis offertes

Aannemer voor jouw renovatie inhuren en toch besparen op de kosten? Dat doe je door gebruik te maken met onze gratis offerteservice. Door de prijzen van meerdere aannemers te vergelijken vind je snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt hiermee op tot wel 40% op de totaalprijs!

Let hierbij niet alleen op de kosten maar kijk ook naar garantievoorwaarden, planning en materialen. Zo weet je zeker dat je kiest voor het juiste aanbod.

waarom aannemer inschakelen

Aannemer renovatiewerken nodig? Bespaar op de kosten!

Wil jij graag de hulp van een aannemer inschakelen bij jouw verbouwing of totaalrenovatie? Goed idee! Je hebt slechts één aanspreekpunt, krijgt een persoonlijk en professioneel advies en bent verzekerd van de beste kwaliteit. Zoek je nog een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag

Na je aanvraag ontvang je meerdere offertes van vakmannen in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo ben jij verzekerd van een eerlijke prijs en bespaar je tot wel 40%! Deze offerteservice is gratis én vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken