Vind de beste aannemer voor je project!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Aannemer prijzen

De prijzen van een aannemer liggen gemiddeld tussen de €35,- en €50,- per uur. De hoogte van de uurprijs is afhankelijk van de werkzaamheden. Kleine klussen kosten rond de €35,- per uur. Gaat het om een grote verbouwing dan ligt het uurtarief van de aannemer rond de €50,-. Op zoek naar een aannemer bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Kies zelf de offerte van de aannemer met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs! Op deze pagina lees je hoe de prijs van aannemers is opgebouwd en hoe je bespaart op de prijzen.Hoe is de prijs van een aannemer opgebouwd?

Aannemer prijzen zijn in principe te verdelen in twee categorieën: de materiaalkosten en de arbeidskosten. Op de materiaalkosten heb je zelf invloed, namelijk met de keuze voor het materiaal dat je gebruikt.

Aannemer prijzen: zo zijn deze opgebouwd.

 • Arbeidskosten: het grootste deel van de kosten van een aannemer worden bepaald door de arbeidskosten. Uiteraard heeft het uurtarief van de aannemer hier een hele grote invloed op. Hoe hoger het uurloon van de aannemer, des te hoger de totale arbeidskosten. Je mag ervan uitgaan dat ongeveer 50% van het totaalbedrag wordt bepaald door de arbeidskosten.
 • Materiaalkosten: de materiaalkosten zijn natuurlijk volledig afhankelijk van de klus en het materiaal dat je kiest. In principe bestaat ongeveer 40% van het totaalbedrag uit de materiaalkosten.
 • Overige kosten: tot slot gaat ongeveer 10% naar ‘overige kosten’. Hierbij kun je denken aan voorrijkosten of afvoerkosten. Deze overige kosten verschillen per bouwbedrijf.

prijsopbouw aannemer

Wat kost een aannemer?

Het gemiddelde uurloon van een aannemer in 2024 ligt rond de €35,- tot €50,-. Een goedkoop bouwbedrijf rekent ongeveer €35,- per uur voor eenvoudige klussen waarbij geen machines gebruikt worden. Het uurtarief van een bouwbedrijf ligt hoger bij grote werkzaamheden: rond de €50,- per uur.

Natuurlijk zijn de kosten van de aannemer volledig afhankelijk van het soort klus dat je uitbesteedt. Voor renovatiewerken variëren de kosten tussen de €2.100,- tot €12.500,-. Een aanbouw of uitbouw realiseer je al vanaf €12.000,- tot €21.000,-. Wil je zelfs een nieuw huis laten bouwen? In dat geval liggen de kosten gemiddeld rond de €18.000,-.


Aannemer prijs per uur

€35,- tot €50,- per uur

Prijs gebaseerd op gemiddelde uurtarieven

Laag tarief
€35,- per uur

Kleine verbouwing
Simpele renovatiewerken
Geen gebruik grote machines e.d.

Hoog tarief
€50,- per uur

Nieuwbouw
Grote verbouwingswerken
Gebruik van machines

Start nu je gratis offerteaanvraag!


Aannemer prijzen per klus

Klus Gemiddelde kostprijs aannemer* Omschrijving
Renovatiewerken (toilet tot keuken) €2.100,- tot €12.500,- Grootte en materialen
Dakkapel plaatsen (1.5 x 2.5 meter) €4.700,- Kunststof, inclusief plaatsing
Aanbouw of uitbouw €12.000,- tot €21.000,- Grootte, materialen, ramen
Garage bouwen (6 x 3 meter) €18.000,- Inclusief afwerking
Huis laten bouwen €180.000,- Exclusief grond en overige kosten

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van diverse factoren. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kostprijs van de aannemer?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken

Welke prijsafspraken zijn er mogelijk?

Aannemers berekenen hun prijs op verschillende manieren. Welke methode de aannemer kiest is afhankelijk van de werkzaamheden en het contract dat je met het bouwbedrijf afsluit.

Deze prijsafspraken zijn mogelijk:

 • Aanneming tegen een vaste prijs: er wordt vooraf een totaalprijs afgesproken en het project wordt voor deze prijs uitgevoerd. Alleen met jouw toestemming verandert deze prijs.
 • Aanneming tegen een relatieve prijs: hierbij geeft de aannemer je een globale prijs voor de werkzaamheden die gepland staan. Voor verschillende diensten geeft hij eenheidsprijzen. Mocht er van het plan afgeweken worden, dan gebruikt hij deze eenheidsprijzen om een nieuwe globale prijs te berekenen.
 • Aanneming tegen eenheidsprijzen: in dit geval liggen alle eenheidsprijzen vast. De totale prijs wordt berekend aan de hand van de hoeveelheid eenheden die je gebruikt.
 • Aanneming in regie: hierbij worden er vaste afspraken gemaakt over het uurtarief of over andere vaste kosten. Dit wordt vooral gedaan bij kleine werkzaamheden.

aannemer prijzen

Tips om te besparen op de aannemer prijzen

Elke aannemer bepaalt zijn eigen prijs per uur. Op de arbeidskosten heb je zelf dus geen invloed. Toch zijn er nog genoeg manieren om te besparen op de kosten. Kies voor een aannemer bij jou in de buurt, zodat je geen voorrijkosten hoeft te betalen. En dat is niet de enige manier om te besparen!

Aannemer prijzen te hoog? Met deze tips bespaar jij op de totale prijs:

 • Voer zelf het puin af. Op sommige locaties kan dit zelfs gratis, waardoor je geen afvoerkosten hoeft te betalen.
 • Kies altijd voor een aannemer bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
 • Over het algemeen geldt: hoe groter de klus, des te lager de prijs per uur van de aannemer. Als je verschillende dingen in huis wilt aanpakken, is het slim om dit in één keer uit te besteden. Veel aannemers bieden dan een mooie korting aan.
 • Vergelijk aannemers en kies de offerte van de aannemer met het beste uurtarief: zo loopt jouw besparing op tot wel 40% op het totaalbedrag!

Hoe vind je een goede aannemer?

Aannemers hebben hun eigen specialisme. Wil jij een goede aannemer inschakelen, dan is het slim om te zoeken naar aannemers gespecialiseerd in de werkzaamheden die jij wilt uitvoeren.

Hoe vind ik een goede aannemer?

Vraag in je directe omgeving naar ervaringen en aanbevelingen. Zijn deze er niet? Ook online kun je heel veel referenties vinden. Daarnaast is het belangrijk dat je een klik hebt met de aannemer. Hij is jouw aanspreekpunt tijdens de werkzaamheden, dus dan is het fijn als je goed contact hebt.

Daarnaast is het altijd slim om een erkende aannemer in te schakelen. Dit biedt veel extra garanties en maakt het mogelijk om een klacht in te dienen als er onverhoopt toch iets niet goed gaat.

aannemer prijs

Besparen op de aannemer prijzen? Gratis offertes vergelijken!

Besparen op aannemer prijzen? Dat doe je heel gemakkelijk met het vergelijken van offertes!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van aannemers bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende offertes en kies zo voor een goedkope aannemer: je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs! Je ontvangt deze offertes helemaal gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken