Badkamer renoveren? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Badkamerrenovatie

Wil je je badkamer vernieuwen, maar heb je niet het budget voor een volledig nieuwe badkamer? Kies dan voor een badkamerrenovatie. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en je badkamer ziet er wel als nieuw uit!

Op deze pagina lees je hoe je met een nieuw bad, toilet of wastafel je badkamer een nieuw aanzien geeft. Ook vind je prijsinformatie en handige tips. Ben je op zoek naar een badkamerspecialist?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal prijsopgaven van vakmensen uit de buurt. Vergelijk iedere offerte voor badkamerrenovatie op basis van prijs en aanbod. Zo vind je snel de beste specialist tegen de laagste prijs!Waarom je badkamer renoveren?

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis, waarschijnlijk begin en eindig je er elke dag. Wanneer je deze ruimte laat renoveren, geniet je daar dus dagelijks van. Maar er zijn meer voordelen aan een badkamerrenovatie! Omdat je alleen kapotte of versleten onderdelen hoeft te vervangen, liggen de kosten vaak veel lager dan wanneer je een volledig nieuwe badkamer laat plaatsen.

De grootste voordelen van een badkamerrenovatie op een rij:

 • Een badkamer renovatie is goedkoper dan een geheel nieuwe badkamer laten plaatsen.
 • Je bepaalt zelf welke onderdelen je vervangt.
 • Ook een badkamerrenovatie binnen één dag is mogelijk.
 • Nieuwe badkameronderdelen zijn gemakkelijker schoon te houden.

Lees hier alles over renovatiewerken!

badkamerrenovatie

Wat kost een badkamerrenovatie?

Je laat je badkamer al renoveren voor kosten vanaf gemiddeld €2.500,-.

De prijs is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De grootte van je badkamer
 • Het aantal onderdelen dat je vervangt
 • Je materiaalkeuze
 • Extra werkzaamheden, zoals het vervangen of verplaatsen van leidingen

Badkamer renovatie prijs in 2024

Soort badkamerrenovatie Gem. renovatiekosten *
Eenvoudige renovatie €2500,- tot €4.000,-
Standaard renovatie €4.000,- tot €10.000,-
Luxe renovatie €10.000,- tot €17.000

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per aannemer kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Bespaar op de kosten van een badkamerrenovatie!

Vergelijk offertes en ga voor de beste deal.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Kosten badkamerrenovatie per onderdeel

Onderdelen renovatie Gemiddelde kosten*
Ligbad €900,- tot €2.800,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Toilet €450,- tot €900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Vloer €800,- tot €1.800,-
Overige materialen €150,- tot €450,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per aannemer kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Wat beïnvloedt de prijs bij een badkamerrenovatie?

De prijs van een badkamer vernieuwen is afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Je bepaalt dus zelf hoe duur je de renovatie maakt!

Het aantal onderdelen dat je vervangt is uiteraard van grote invloed op de totaalprijs. Laat je alleen een nieuw toilet plaatsen of vervang je alle sanitair? Wil je ook nieuwe tegels op de wand en de vloer? Hoe meer je laat renoveren, hoe hoger de prijs is. De grootte van je badkamer speelt hier ook in mee.

Daarnaast is je materiaalkeuze van invloed op de prijs. Een standaard bad is de goedkoopste keuze. Maar je kan ook kiezen voor een luxe bad van een bekend merk met een whirlpool-functie. Dan ligt de prijs hoger. Uiteraard moet je ook rekening houden met de kosten van het bouwbedrijf.

Badkamer renoveren? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een badkamerspecialist bij jou uit de buurt!

badkamer renoveren

Welke soorten badkamerrenovatie zijn er?

Er zijn verschillende manieren om je badkamer een make-over te geven. Je hebt zelf de touwtjes in handen. Denk bijvoorbeeld aan een badkamerrenovatie van A tot Z, of juist een renovatie zonder breken.

Er is altijd een badkamerrenovatie die bij jouw wensen en budget past! Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

Totale badkamerrenovatie

Bij een totale badkamerrenovatie wordt je hele badkamer aangepakt. Alle sanitair wordt verwijderd, evenals de tegels op de vloer en de wanden. Daarnaast kijken de specialisten ook alle leidingen na.

Dit is het moment om goed na te denken over de indeling van de ruimte. Wil je graag een extra wastafel, of een luxe ligbad? Of wil je de douche op een andere plaats hebben? Omdat alle onderdelen van een badkamer vernieuwd worden, is het verplaatsen van leidingen bij een totaalrenovatie goed mogelijk.

Ga voor je droombadkamer! Kies bijvoorbeeld voor een strakke en moderne stijl, of juist een knusse en landelijke uitstraling!

Eenvoudige badkamerrenovatie

Dat een badkamerrenovatie helemaal niet duur hoeft te zien blijkt uit de eenvoudige badkamerrenovatie. Waar bestaat deze klus uit?

Ten eerste blijft indeling van de badkamer hetzelfde. Op die manier hoeven er geen leidingen verlegd te worden. Zien de wandtegels er nog goed uit? Dan kunnen deze blijven zitten. Hetzelfde geldt voor de vloertegels.

Ten tweede worden bij deze renovaties enkel onderdelen van het sanitair vervangen die aan vervanging toe zijn. Vaak kiest men voor merkloos sanitair om onderdelen te vervangen. Dit is namelijk veel voordeliger dan sanitair van dure merken.

Na de renovatie van je badkamer ziet deze er als nieuw uit, en dat voor een voordelige prijs!

Kleine badkamer renoveren

Ook een kleine badkamer kan je goed renoveren. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt, zowel wat betreft de indeling als het sanitair. Wist je bijvoorbeeld dat het soms mogelijk is om een bad in een kleine badkamer te plaatsen? Er bestaan speciale, kleinere baden, die minder ruimte in beslag nemen. De badkuip fungeert dan eveneens als douchecabine.

Er zijn verschillende manieren om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken:

 • Kies voor rechthoekige vloertegels en wandtegels.
 • Maak gebruik van lichte kleuren. Een donkere kleur ter decoratie of als accent is wel mogelijk.
 • Kies voor zwevende meubels.
 • Ga voor transparante douchewanden.
 • Zorg voor voldoende verlichting.

Op zoek naar de goedkoopste vakman voor een badkamerrenovatie?

Vergelijk offertes en je weet zeker dat je niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken

Badkamer renovatie zonder breken

Heb je geen zin in de vele rommel en stof die hoort bij een badkamerrenovatie? Ook zonder te breken is het mogelijk om je badkamer een make-over te geven. Welke opties heb je?

Bij een badkamerrenovatie zonder breken is het zelfs mogelijk om nieuwe vloer- en wandtegels te laten plaatsen. Het is niet nodig om de oude tegels te verwijderen, want de nieuwe vloer kan er vaak overheen gelegd worden. Voor de wanden bestaan kunststof panelen die over tegels geplaatst kunnen worden. Houd dan wel rekening met een beetje ruimteverlies.

Naast de vloeren en wanden wordt ook het sanitair aangepakt. Laat bijvoorbeeld een nieuwe wastafel of een nieuw ligbad plaatsen.

Badkamerrenovatie in 1 dag

Veel mensen weten niet dat je zelf binnen 1 dag al kan genieten van een gerenoveerde badkamer. Je begrijpt dat het binnen een dag niet mogelijk is om alle onderdelen te vervangen, maar er is veel mogelijk!

Of je nou een kleine of een grote badkamer hebt, je hebt keuze uit verschillende opties. Zo plaatsen de installateurs bijvoorbeeld een ruime inloopdouche op de plaats van je oude douche. Of laat een nieuw wastafelmeubel plaatsen, of een nieuw toilet. Ook het vervangen van de radiator behoort tot de mogelijkheden.

Houd je ervan in bad te liggen, maar is dat door je leeftijd lastig geworden? Laat dan binnen 1 dag een inloopbad plaatsen!

badkamerrenovatie voor en na

Werkwijze bij het renoveren van de badkamer

Hoe de vakmensen precies te werk gaan, is natuurlijk afhankelijk van jouw renovatiewensen. Over het algemeen verloopt een badkamerrenovatie volgens de volgende stappen.

 • De renovatie begint met een plan. Samen met jou maakt de specialist een ontwerp waarbij hij rekening houdt met jouw wensen en budget.
 • De renovatie begint met het verwijderen van verouderde of kapotte onderdelen, zoals sanitair en vloer- en wandtegels.
 • Vervolgens kijken de installateurs of alle leidingen nog goed zijn en vervangen ze deze indien nodig. Desgewenst verplaatsen ze ook leidingen.
 • De nieuwe vloer- en wandtegels worden als eerste geplaatst.
 • Als laatste wordt het nieuwe sanitair geplaatst en aangesloten, evenals de verlichting en eventuele badmeubels.

Tips voor een badkamerrenovatie

Met deze tips is je badkamerrenovatie altijd een succes!

 • Heb je geen groot budget? Met leuke accessoires geef je je badkamer al een leuke opfrisbeurt.
 • Het is niet altijd nodig om alle badkameronderdelen te vervangen.
 • Een nieuw badkamermeubel geeft je badkamer al een geheel nieuwe uitstraling. Ga voor een tijdloze houtlook of een strakke, moderne look.
 • Tegenwoordig zijn tegels niet de enige mogelijke vloerbedekking in badkamers. Kijk eens naar de mogelijkheden van een gietvloer.
 • Kijk ook naar de verlichting in je gerenoveerde badkamer, aangezien die een groot deel van de sfeer bepaalt.
 • Badkamerspecialist inschakelen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

badkamerrenovatie badkamerspecialist

Badkamer laten renoveren? Vergelijk gratis offertes

Een keuken en badkamerrenovatie zijn de klussen waarmee je je woning een grote opknapbeurt geeft. Je geniet elke dag van je nieuwe badkamer en je verhoogt ook de waarde van je woning. Een badkamerspecialist denkt graag met je mee en komt met leuke oplossingen. Zo krijg je altijd de badkamer van je dromen. Op zoek naar een badkamerrenovatie dienst?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken kies je snel een gemakkelijk de badkamerspecialist met het beste aanbod. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je badkamerrenovatie!

Gratis offertes vergelijken