Keuken renoveren? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Keukenrenovatie

Ben je uitgekeken op je grenen keuken, of zijn de deurtjes aan vervanging toe? Op deze pagina lees je dat het renoveren van je keuken helemaal niet duur hoeft te zijn. Het is namelijk niet altijd nodig om een geheel nieuw keukenblok te plaatsen. Met nieuwe deurtjes ziet de ruimte er als nieuw uit.

Een keukenspecialist zorgt ervoor dat jouw keuken binnen no-time een nieuw uiterlijk heeft. Ben je op zoek naar een betaalbare vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal offertes van renovatiespecialisten uit de buurt. Door deze te vergelijken, zie je snel en gemakkelijk welke vakman het beste aanbod heeft. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!keukenrenovatie

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Vaak denkt men dat het nodig is om een geheel nieuwe keuken te plaatsen, als er bijvoorbeeld een onderdeel kapot is of wanneer de uitstraling niet meer naar wens is. Het is echter niet zo dat alles dan vervangen moet worden. Voor een nieuwe uitstraling kies je beter voor een keukenrenovatie.

Wat zijn de voordelen?

Een keukenrenovatie is goedkoper dan een nieuwe keuken. Omdat je behoudt wat nog goed werkt, hoef je minder te vervangen. Daarnaast is het renoveren van een keuken sneller klaar dan het plaatsen van een nieuwe. Wel is het bij een keukenrenovatie niet mogelijk om de grootte van het keukenblok te veranderen.

Lees hier meer over alle soorten renovatiewerken.

Voordelen van een keukenrenovatie

 • Het renoveren van een keuken is goedkoper dan het plaatsen van een nieuw keukenblok.
 • Je verhoogt de waarde van je woning.
 • Je zit niet dagenlang in een vervelende verbouwing waarbij je je keuken niet kan gebruiken.

Bespaar op de kosten van een keukenrenovatie!

Vergelijk offertes en ga voor de vakman met de beste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten van een keuken renoveren zijn afhankelijk van de grootte van je keuken. Wat kost een keukenrenovatie gemiddeld?

 • Kleine keuken met 3 kastjes: €350,- tot €950,-
 • Gemiddelde keuken met 8 kastjes: €900,- tot €2000,-
 • Grote keuken met 12 kastjes: €1000,- tot €3000,-

Volledige keukenrenovatie prijs in 2024

Soort keuken Aanpassingen Gemiddelde kosten *
Kleine keuken 3x keukendeur
3x ladefronten
1x koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken van gemiddelde grootte 8x keukendeur
5x ladefronten
1x koelkastpaneel
1x vaatwasserpaneel
€900,- tot €2000,-
Grote keuken 12x keukendeur
7x ladefronten
1x koelkastpaneel
1x vaatwasserpaneel
€1000,- tot €3000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per aannemer kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Wat beïnvloedt de prijs bij een keukenrenovatie?

Er is een aantal factoren van invloed op de totaalprijs van een keukenrenovatie. Ten eerste is dat natuurlijk de grootte van je keuken. Hoe meer keukendeurtjes en ladefrontjes er vervangen moeten worden, hoe hoger de kosten liggen. Houd er ook rekening mee dat je panelen nodig hebt voor je vaatwasser en de koelkast.

Ten tweede zijn nog enkele keuzes van invloed op de prijs, zoals de materialen die je kiest. Een melamine aanrechtblad is bijvoorbeeld goedkoper dan een van hout of natuursteen.

Daarnaast zijn de arbeidskosten van het bouwbedrijf van invloed op de totaalprijs. Iedere vakman hanteert eigen tarieven voor arbeid. Daarom is het ook altijd verstandig om eerst prijzen van aannemers te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor je keukenrenovatie. Prijzen vergelijken doe je gemakkelijk via onze gratis offerteservice!

renoveren keuken

Welke soorten keukenrenovatie zijn er?

Er zijn verschillende manieren om je keuken een make-over te geven. Vaak denkt men als eerste aan het plaatsen van een geheel nieuw keukenblok, maar er is veel meer mogelijk. Welke soorten keukenrenovaties zijn er?

 • Totale keukenrenovatie: dan laat je je gehele keuken vernieuwen.
 • Keukenrenovatie zonder breken: daarbij moet je denken aan het opknappen of vervangen van keukendeurtjes en –frontjes.
 • Keukenrenovatie in 1 dag: een snelle en doeltreffende renovatie.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een keukenrenovatie? Hieronder lees je alles over de verschillende onderdelen die je kan laten aanpakken.

Welke onderdelen van de keuken renoveren?

Omdat de keuken uit veel verschillende onderdelen bestaat, heb je bij een keukenrenovatie ook ruime keuze in wat je precies wilt laten renoveren. Hieronder lees je alles over de mogelijkheden van bijvoorbeeld een nieuw keukenblad, nieuwe tegeltjes of keukenfrontjes.

Keukenblad renoveren

Met een nieuw keukenblad geef je je keuken een geheel nieuw uiterlijk. Natuursteen is een tijdloze keuze en tegenwoordig is hout ook erg in. Vind je die materialen voor keukenblad renoveren te duur? Kies dan voor kunststof met een niet van echt te onderscheiden steen- of houtlook! Dan heb je een keukenblad met een prachtig uiterlijk, maar profiteer je ook van de voordelen van een kunststof blad.

Keukenkasten vernieuwen

Wanneer de keukenkastjes kapot zijn, is het verstandiger deze te vervangen. Het is ook mogelijk een enkel kastje te vervangen. Wanneer je nieuwe kastjes laat plaatsen, heb je de mogelijkheid om voor een andere indeling te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor handige lades, in plaats van kastjes.

Keukenfrontjes opknappen

Ben je uitgekeken op je keukenkastjes? Omdat deze voor een groot deel de aanblik van je keuken bepalen, bereik je een groots effect wanneer je keukenfrontjes laat opknappen. Je kan ze bijvoorbeeld in een frisse kleur laten verven, of laten beplakken met folie voor een compleet nieuwe look. Ook kan je nieuwe frontjes laten plaatsen.

Keukenapparatuur vervangen

Houd je van koken en maak je daarbij graag gebruik van de nieuwste technieken? Dan is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden van nieuwe keukenapparatuur. Kies bijvoorbeeld voor een moderne oven of een stoomoven om de lekkerste gerechten in te bereiden.

renovatie keuken

Keuken wrappen

Je keuken laten wrappen door een keukeninstallateur is een snelle en voordelige manier op je keukenkastjes een update te geven. Wanneer je niet wilt investeren in een nieuwe keuken, maar wel graag een nieuw uiterlijk van je keuken wilt, is dit de beste oplossing. De keuze in plakfolies is enorm groot. Ga voor een effen kleur, een houtlook, steenlook of een vrolijk patroon.

Tegeltjes vervangen

De spatwand bestaat in de meeste gevallen uit tegeltjes. Tegenwoordig heb je echter een ruimere keuze in verschillende materialen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof spatwand in allerlei kleuren en motieven. Daarnaast wordt vaak gekozen voor een glazen spatwand.

Overige mogelijkheden

 • Een nieuwe spatwand is een kleine renovatie met een groots effect. Ga voor glas voor een moderne look.
 • Altijd een kookeiland gewild? Ook in een bestaande keuken kan je deze laten plaatsen. Ook een halfopen kookeiland is mogelijk.
 • Nieuw keukenbeslag is een kleine investering, maar geef je keuken een geheel nieuwe look.

Vind snel de goedkoopste keukeninstallateur!

Door offertes te vergelijken krijg je altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken

Werkwijze bij de renovatie van een keuken

 • Stap 1: keukeninstallateur inschakelen. Via onze offerteservice vind je gemakkelijk een goede en betaalbare vakman.
 • Stap 2: oriënterend gesprek. De aannemer komt bij je thuis om de situatie te bekijken en je wensen door te spreken. Daarna plan je de keukenrenovatie en de installateur koopt de benodigde materialen in.
 • Stap 3: het verwijderen van oude ouderdelen. Wat vervangen wordt, moet eerst verwijderd worden. De vakmensen voeren al het afval voor je af.
 • Stap 4: het installeren van nieuwe onderdelen. Nadat alle oude onderdelen verwijderd zijn, kunnen de nieuwe keukenfrontjes, het nieuwe keukenblad of de keukenapparatuur geplaatst worden.
 • Stap 5: je geniet dagelijks van je vernieuwde keuken.

keukenrenovatie voor en na

Renovatie keuken: tips

 • Bepaal eerst wat vervangen moet worden. Zijn de keukenfrontjes verouderd, maar de kastjes zelf nog in goede staat? Dan hoef je alleen de keukenfrontjes te vervangen of op te laten knappen.
 • Met nieuwe inbouwapparatuur maak je met het grootste gemak de lekkerste gerechten.
 • Een nieuwe kraan met kokend waterfunctie is ontzettend handig en je hebt geen losse waterkoker meer nodig.
 • Met nieuwe accessoires geef je de finishing touch aan je vernieuwde kookruimte.
 • Weet je niet hoe je je keukenrenovatie moet aanpakken? Een keukenspecialist denkt graag met je mee en komt met creatieve oplossingen. Betaalbare keukenspecialist gezocht? Vergelijk gratis offertes en ga voor de vakman met de beste deal! Via onze offerteservice krijg je de prijzen van verschillende specialisten met slechts één aanvraag!

Zelf een keuken opknappen of uitbesteden?

Ben je een handige klusser? Dan is het ook mogelijk om zelf je keuken te renoveren. Het verven van keukenfrontjes of het wrappen van de deurtjes zijn klussen die veel mensen zelf doen. Met enige oefening krijg je een mooi resultaat.

Het mooiste resultaat krijg je natuurlijk met een ervaren keukeninstallateur. Zeker wanneer je grote klussen wilt laten uitvoeren, gaat het echt om vakwerk. Het vervangen van een keukenblad lijkt misschien simpel, maar er komt veel bij kijken en fouten veroorzaken schade aan je keuken. Met een vakman ben je verzekerd van een foutloze keukenrenovatie met het mooiste resultaat!

keukenrenovatie aannemer

Keuken renoveren? Vergelijk gratis offertes

Wil je een nieuwe keuken, maar heb je daar het budget niet voor? Kies dan voor een keukenrenovatie. Door een paar onderdelen te vernieuwen, ziet je kookruimte er snel als nieuw uit! Een ervaren keukenspecialist denkt graag met je mee om de uitstraling te realiseren die jij graag wilt. Ben je op zoek naar een goede en betaalbare vakman voor een badkamer en keuken renovatie?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken weet je zeker dat je een goede prijs betaalt voor jouw keukenrenovatie. Je hoeft slechts één aanvraag te doen om inzicht te krijgen in de prijzen van renovatiespecialisten in jouw regio. Zo kies je gemakkelijk voor de keukenspecialist met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijken