Appartement renoveren? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Renovatie van appartement

Met renovatie van een appartement verbeter je de uitstraling, isolatie en de sfeer in huis. Je kiest zelf welke onderdelen van je appartement je wilt renoveren en hebt zo bovendien een grote invloed op de kostprijs. Kies voor nieuw schilderwerk, laat nieuwe kozijnen plaatsen of renoveer zelfs je balkon! Op zoek naar een vakman om je hierbij te helpen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna meerdere prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies het beste aanbod voor een besparing die oploopt tot 40%!

Twijfel je nog over het renoveren van je appartement? Op deze pagina geven we je de belangrijkste redenen voor een totaalrenovatie. Je krijgt ook een beeld van de kosten en krijgt handige tips voor je verbouwing. Tot slot vertellen we je hoe je de kosten zo laag mogelijk houdt!Wanneer een appartement renoveren?

Een huis renoveren wordt regelmatig gedaan: maar je kunt natuurlijk ook je appartement renoveren! De renovatie van je appartement zorgt ervoor dat jouw woongenot stijgt. Als de keuken en de badkamer helemaal naar wens zijn en je gebruik maakt van luxe sanitair of keukenapparatuur dan verhoog je ook het gebruikerscomfort.

De belangrijkste redenen voor een renovatie van je appartement:

 • Door je appartement te renoveren stijgt de woningwaarde.
 • Met verbouwen verbeter je de uitstraling van het appartement.
 • De renovatiewerken vergroten het gebruikersgemak in de keuken, badkamer of zelfs het toilet.

gerenoveerd appartement

Wat kost de renovatie van een appartement?

Een gemiddelde renovatie van een appartement kost €350,- tot €400,- per m². In een appartement van 70 m² komt dat neer op een totaalprijs van ongeveer €24.500,- tot €28.000,-. Maar let op: de prijs van de renovatie is afhankelijk van de werkzaamheden die je uit laat voeren.

Bovendien daalt de prijs per vierkante meter naarmate het oppervlak van je appartement stijgt. Over het algemeen geldt namelijk hoe groter de verbouwing des te lager de prijs per vierkante meter. In een groot appartement van ongeveer 120 m² betaal je nog maar €300,- tot €350,- per m².

Lees meer over de prijzen van aannemers. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan en vergelijk!

Prijs totaalrenovatie appartement 2024

Complete appartement renovatie Kosten verbouwing per m²
Klein appartement (40 m²) €400,- tot €500,-
Gemiddeld appartement (70 m²) €350,- tot €400,-
Groot appartement (120 m²) €300,- tot €350,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per aannemer kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Besparen op de kosten van je appartement renovatie?

Vergelijk gratis offertes en kies voor het beste aanbod voor een besparing tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Kosten appartement renovatie per onderdeel

Onderdelen renovatie Gemiddelde kosten
Keuken €1.500 tot €6.000,-
Badkamer €6.000 tot €9.500,- (standaard renovatie)
Toilet €1.750,- tot €2.500,-
Schilderwerk €30,- per m²
Deuren €70,- tot €250,- per deur
Verlichting €100,- tot €2.000,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per aannemer kunnen verschillen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Welke factoren bepalen de prijs van een renovatie?

De prijs bij renovatiewerken van een appartement is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Allereerst is het goed om te weten dat de kosten per bedrijf verschillen: elke vakman bepaalt namelijk zijn eigen tarief! Met vergelijken vind je dus snel en gemakkelijk het goedkoopste bedrijf.

Maar dat is niet het enige!

Ook de specifieke werken die je laat uitvoeren hebben invloed op de totaalprijs. Het renoveren van de verlichting kost gemiddeld €100,- tot wel €2.000,-, afhankelijk van de keuzes die je maakt. Wil je de badkamer renoveren dan betaal je ongeveer €6.000,- tot €9.500,- terwijl je met alleen schilderwerk (€30,- per m²) voor veel minder geld een renovatie uitvoert.

De belangrijkste factoren zijn:

 • De arbeidskosten
 • Eventuele afvoer- en voorrijkosten
 • De specifieke werken die je laat uitvoeren
 • De omvang van de verbouwing en het oppervlak van je appartement

Vind de goedkoopste aannemer in jouw regio en bespaar!

Kies zelf voor het beste aanbod en bespaar tot 40% op de totaalprijs.

Gratis offertes vergelijken

Prijsvoorbeelden

Benieuwd naar wat jouw renovatie ongeveer gaat kosten? Hieronder geven we je een tweetal prijsvoorbeelden, zo krijg je een idee van de kosten.

 • Je wilt een renovatie uitvoeren in een klein appartement aan de kust. De badkamer is in goede staat, maar je wilt de keuken renoveren en het schilderwerk vernieuwen. Bij een totaalmuuroppervlak van 100 m² betaal je gemiddeld €3.000,- voor het schilderen. Een keukenrenovatie kost tussen de €1.500,- tot €6.000,-. De totaalprijs ligt in dat geval rond de €4.500,- tot €9.000,-.
 • Je woont in een groot appartement en wilt de bovenverdieping renoveren: nieuw schilderwerk in de slaapkamers, een badkamerrenovatie en 3 nieuwe deuren. Het schilderwerk voor 40 m² kost je gemiddeld €1.200,-. Voor de deuren ligt de prijs rond de €210,- tot €750,- en een badkamerrenovatie kost gemiddeld €6.000,- tot €9.500,-. Je totaalprijs is dan ongeveer €7.410,- tot €11.450,-.

renovering appartementen

Welk onderdeel van je appartement renoveren?

Je woning is niet helemaal naar je zin en je wilt een renovatie uitvoeren. Hoe ga jij dan je appartement renoveren? Er zijn verschillende mogelijkheden: een keuken- en badkamerrenovatie worden vaak uitgevoerd, maar het is ook mogelijk om je woon- of slaapkamer flink op te knappen. Hieronder lees je meer over de vele mogelijkheden.

Heb jij een appartement aan zee en wil je een renovatie uitvoeren? Of woon je in een prachtig gelegen appartement maar is de indeling en de stijl niet je smaak? Vergelijk dan gratis offertes en vind gemakkelijk een vakman in jouw regio!

Keuken

Met een keukenrenovatie verbeter je de stijl en het gebruikersgemak. Je bepaalt zelf in welke mate je de ruimte renoveert: wil je alleen nieuwe keukenkastjes of laat je ook de tegels vervangen en koop je nieuwe inbouwapparatuur? Het is zelfs mogelijk om de indeling te veranderen, zodat jij je droomkeuken realiseert! Met een bar of keukeneiland bijvoorbeeld!

Badkamer

Door alleen al het sanitair te vervangen vergroot je het gebruikersgemak. Een totale badkamerrenovatie houdt in dat je ook de tegels, kranen en het badkamermeubel vervangt. Ook hier is het mogelijk om de indeling om te gooien, maar dan stijgen de kosten uiteraard wel.

Woonkamer

Nieuwe deuren en een frisse kleur op de muur of het plafond in je woonkamer geeft de hele ruimte een compleet nieuwe uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om de stopcontacten en lichtpunten te verplaatsen, zodat deze precies op de goede plek komen te zitten.

Slaapkamer

Het is belangrijk dat je slaapkamer een ruimte is waar je goed tot rust komt. Kies daarom bij een renovatie voor rustige kleuren. Vervang de kozijnen en beglazing voor een betere isolatie en gezondere leefruimte en kies eventueel voor een nieuwe deur om het geheel af te maken.

Balkon

Wordt jouw balkon op dit moment nog niet heel veel gebruikt maar wil je dit wel? Je kunt een vakman ook inhuren voor een balkonrenovatie. De vakman herstelt fouten die al tijdens de bouw zijn gemaakt, waardoor jouw balkon een stuk veiliger wordt. Bovendien maakt hij het balkon een stuk gezelliger, waardoor je er meer plezier van hebt!

Tips bij het renoveren van een appartement

Dit zijn de belangrijkste tips voor de renovatie van jouw appartement:

 • Laat je adviseren: een vakman weet of jouw badkamer groot genoeg is voor een ligbad en kan zelfs goede kwaliteit tegels aanraden. Vraag advies zodat je verzekerd bent van een stijlvol én een praktisch resultaat.
 • Investeer in een goede isolatie: als je toch al gaat verbouwen dan is het plaatsen van isolatie een kleine extra moeite. Hiermee verminder je de energiekosten en verdien je de investering uiteindelijk weer terug!
 • Wil jij je appartement renoveren en verkopen? Kies dan voor een moderne, tijdloze stijl die populair is. Een hele specifieke badkamer of keuken is leuk, maar het is een stuk lastiger te verkopen.

Benieuwd naar de kosten voor het renoveren van je appartement? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

renovatiewerken appartement

Appartement goedkoop renoveren? Vergelijk gratis offertes

Op zoek naar een aannemer voor de renovatie van je appartement? Met de hulp van een vakman ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en is je renovatie zo snel mogelijk afgerond. Maar we begrijpen dat je niet te veel wilt te betalen: vergelijk daarom gratis offertes!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende vakmannen in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken