Vind het beste bouwbedrijf in Houthalen-Helchteren

Kom gemakkelijk en snel in contact met bouwbedrijven uit Houthalen-Helchteren en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Bouwbedrijven Houthalen-Helchteren

Top 14 bouwbedrijven in Houthalen-Helchteren

Compleet overzicht van alle bouwbedrijven in Houthalen-Helchteren en omgeving

Gratis offertes vergelijken? "Bespaar door offertes te vergelijken!"

In Houthalen-Helchteren zijn 14 bouwbedrijven beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle aannemers uit Houthalen-Helchteren. Ieder bouwbedrijf heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens, bedrijfsbeoordelingen en registraties.

Bouwbedrijf Houthalen-Helchteren gezocht?

Op Bouwbedrijfgids.be vind je altijd een geschikte bouwfirma voor jouw project. Je schakelt een bouwbedrijf of aannemer in voor diverse werkzaamheden als aanbouw, renovatie, verbouwing en nieuwbouw. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk aannemers uit Houthalen-Helchteren en omgeving.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 14 bouwbedrijven in Houthalen-Helchteren en omgeving

Vergelijk bouwbedrijven en bespaar op de kosten!


bouwbedrijf Houthalen-Helchteren

Vind snel geschikte bouwbedrijven in Houthalen-Helchteren!

Bouwbedrijven in Houthalen-Helchteren zijn in te zetten voor nieuwbouw en de verbouw van je woning. De werkzaamheden verlopen in samenwerking met een aannemer soepel en vlot, waardoor je jezelf flink wat energie en frustraties bespaart. Op deze pagina lees je wat het kost om een bouwbedrijf in te schakelen en wat ze voor je kunnen betekenen.

Wat je moet weten als je een bouwbedrijf uit Houthalen-Helchteren wilt inschakelen:

 • Je betaalt ongeveer €35,- tot €50,- per uur om gebruik te maken van de diensten van een aannemer. Let wel op: de kosten kunnen verschillena fhankelijk van de specifieke klus. Zo kost een gemiddelde badkamerrenovatie tussen de €6.000,- tot €9.500,- en betaal je voor een nieuwe keuken ongeveer €10.000,- tot €25.000,-.
 • De prijs voor een bouwproject kan op verschillende manieren tot stand komen. Zo hanteren de meeste bouwbedrijven een vaste uurprijs bij relatief kleine verbouwingswerken. Hoe groter de klus, des te onvoorspelbaarder de kosten. Daarom kan een aannemer bij een groot project ook eerst een relatieve prijs geven.
 • Bouwbedrijf inschakelen zonder te veel geld uit te geven? Je kan besparen door alles casco op te laten leveren en zelf de binnenkant netjes af te werken. Het is ook mogelijk om meerdere projecten te combineren en zo een mooie kwantumkorting te regelen.
 • Voor veel renovatiewerken in huis is een mooie premie beschikbaar. Via Mijn Verbouwpremie krijg je een deel van de kosten weer terug, en zo ben je een stuk goedkoper uit.

Aannemer Houthalen-Helchteren voor nieuwbouw, aanbouw en verbouw

Waar je een aannemer voor kunt inschakelen zijn: nieuwbouw, aanbouw en verbouwingswerken. Wanneer we het over verbouwingswerken hebben, dan gaat het met name over de werken die de uitstraling, kwaliteit en het comfort verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw toilet, een nieuwe badkamer of een zolderrenovatie. Een aanbouw houdt in dat je de leefruimte van je huis vergroot. Dit kan met een aanbouw in de voor- of achtertuin, maar ook met een dakopbouw bijvoorbeeld! Tot slot is het mogelijk om een compleet nieuw pand te laten bouwen door het bouwbedrijf: de ideale manier om je droomhuis te laten bouwen.

Schakel een bouwbedrijf in voor onder andere:

 • Renovatiewerken: werken waarmee je de kwaliteit van het huis verbetert. Voorbeelden zijn gyprocwerken en een badkamer– of keukenrenovatie.
 • Nieuw huis laten bouwen: het bouwbedrijf voert alle klussen uit, van ruwbouw tot oplevering.
 • Aanbouw: een aanbouw is de realisatie van een extra ruimte aan jouw woning.

aannemer Houthalen-Helchteren

Wat kost een bouwbedrijf in Houthalen-Helchteren?

Hoeveel een bouwbedrijf uit Houthalen-Helchteren kost, is afhankelijk van de klus die je laat uitvoeren. Voor het renoveren van de keuken ligt de prijs bijvoorbeeld tussen de €10.000,- tot €25.000,-. De werkzaamheden die bij deze prijs zijn inbegrepen, zijn het slopen van de oude keuken, eventuele afvoerkosten en het plaatsen van de nieuwe keuken. De materiaalkosten spelen hier ook een grote rol in: hoe luxer de keuken, des te hoger de prijs.


Uurtarief aannemers Houthalen-Helchteren

€35,- tot €50,- per uur

Tarieven gebaseerd op gemiddelde tarieven

Laag tarief
€35,- per uur

Kleine verbouwing
Simpele renovatiewerken
Geen gebruik grote machines e.d.

Hoog tarief
€50,- per uur

Nieuwbouw
Grote verbouwingswerken
Gebruik van machines

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Algemene kosten bouwbedrijf

Verbouwing Gemiddelde kosten * Prijs afhankelijk van:
Toilet €1.700,- tot €2.500,- Soort toilet
Badkamer €6.000,- tot €9.500,- Onderdelen, afwerking en soort tegels
Keuken €10.000,- tot €25.000,- Apparatuur, aanrechtblad, materiaal, grootte
Zolder €9.000,- tot €13.000,- Afwerking, isolatie
Aanbouw of uitbouw €12.000,- tot €21.000,- Grootte, materialen, ramen
Afbraakwerken €30,- tot €40,- Per vierkante meter

* Dit zijn richtprijzen incl. btw, arbeidskosten en materiaalkosten.

Let op: de prijs van bouwmaterialen is in 2024 flink gestegen en zelfs in een korte periode kunnen de kosten voor een verbouwing daarom flink verschillen.

Handige prijsvoorbeelden van bouwbedrijven

Nieuwe keuken: deze bewoners kozen voor een eenvoudige nieuwe keuken. Het ging om een simpele hoekkeuken van ongeveer 15 m². Zij kozen voor een aanrechtblad van kunststof en merkloze keukenapparatuur. De aannemer verwijderde de oude keuken en heeft de nieuwe keuken geplaatst. Er waren geen aanpassingen nodig aan de leidingen. De totale kosten voor deze keukenrenovatie waren €7.575,-.
Badkamerrenovatie: de bewoners wilden een nieuwe badkamer. De oude hadden ze zelf al verwijderd, dus de vakmannen konden direct aan de slag. De bewoners kozen voor keramische kegels, een apart ligbad, ruime inloopdouche en dubbele wasbak met verwarmde spiegel. De totaalprijs voor de badkamer, inclusief montage, was €10.050,-.

bouwfirma Houthalen-Helchteren

Hoe komt de prijs tot stand?

Bouwbedrijven in de regio Houthalen-Helchteren hanteren verschillende manieren om hun prijs te berekenen. Deze manier heeft een invloed op de totaalprijs: een vaste prijs is fijn, omdat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Het vaststellen van eenheidsprijzen geeft juist extra flexibiliteit.

 • Aanneming in regie: bij kleine werken maak je met de aannemer vaste afspraken het uurloon.
 • Relatieve prijs: de aannemer uit Houthalen-Helchteren geeft een globale prijs en bepaalde eenheidsprijzen. Als er van het plan wordt afgeweken maakt hij een nieuwe berekening.
 • Vaste prijs: voorafgaand spreek je met de aannemers een vaste prijs af, hier wordt niet zonder toestemming van afgeweken.
 • Eenheidsprijzen: alleen de eenheidsprijzen liggen vast. Zodra duidelijk is hoeveel eenheden je nodig hebt wordt de prijs berekend.

Kosten bouwbedrijf Houthalen-Helchteren: bespaartips!

Wil jij graag een bouwbedrijf inschakelen, maar vind je de kosten te hoog? Goed nieuws: er zijn namelijk verschillende manieren om op de kosten van bouwbedrijven in Houthalen-Helchteren te besparen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je opgesteld, zodat je verzekerd bent van de scherpste prijs.

 • Kies voor een bouwfirma bij jou in de buurt, zodat je bespaart op eventuele voorrijkosten.Voer zelf al het puin af: zo betaal je geen hoge afvoerkosten!
 • Is je huis ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief op materiaal en arbeid. Meer hierover lees je op belgium.be.
 • Vraag premies aan, zodat je een deel van je investering weer terugkrijgt.
 • Met het vergelijken van offertes bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totale kosten.

Voordelen inschakelen van een aannemer

Bespaar jezelf tijd en energie

Je hoeft zelf niks meer te doen en hoeft zo ook geen vrije dagen op te nemen. Bovendien bespaar je jezelf veel frustraties.

Wees verzekerd van kwaliteit

Een vakman levert de beste kwaliteit. Mocht er toch iets niet naar wens zijn, dan wordt dit voor je opgelost! Zo weet je zeker dat je tevreden bent.

Je krijgt persoonlijk advies

Je krijgt advies met betrekking tot het materiaal, de indeling en de andere vele mogelijkheden. Zo krijg je unieke inzichten in de opties.


aannemers Houthalen-Helchteren

Bouwbedrijf Houthalen-Helchteren gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Staat er een grote verbouwing op de planning of droom je al jaren van het bouwen van een eigen huis? Met de hulp van een bouwbedrijf uit Houthalen-Helchteren weet je zeker dat je profiteert van de hoogste kwaliteit. Aannemers gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere bouwbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de aannemer met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de totale kosten van de bouwfirma. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over bouwbedrijven

Hieronder geeft een vakman antwoord op een aantal van de meestgestelde vragen.


Aannemers of bouwbedrijven nemen je verbouwing uit handen. Ze inventariseren je wensen en zien er daarna op toe dat alle werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd. Ook houdt een aannemer het budget en de kwaliteit in de gaten, zodat je zeker bent van het beste resultaat. Een aannemer zal ook, als dat nodig is, onderaannemers in dienst nemen voor specifieke klussen van een totaalrenovatie bijvoorbeeld.

De meest voorkomende werkzaamheden van aannemers of bouwbedrijven zijn: nieuwbouw van huizen of bedrijfspanden, de plaatsing van een aanbouw of uitbouw en het renoveren van een bestaande woning.

Allereerst is het slim om te controleren of het bouwbedrijf is ingeschreven bij de kruispuntbank van ondernemingen (KBO). Als dit het geval is, dan ben je verzekerd van hoge kwaliteit.

1. Controleer of de aannemer is ingeschreven bij de kruispuntbank van ondernemingen
2. Check of het bedrijf erkend is
3. Vraag na welke bouwmethode de bouwonderneming hanteert
4. Ga na of de bouwbedrijven te maken hebben met financiële problemen
Een keurmerk geeft aan dat een bedrijf voldoet aan strenge kwaliteitseisen. In België kun je voor bouwbedrijven rekening houden met deze keurmerken en labels:


Bouwunie: voor zelfstandige ondernemers en kmo-bedrijven in de bouwsector. Zij bieden hun bouwbedrijven alle informatie over veranderingen in de bouwsector.
Energiebewuste aannemer: een bouwbedrijf met dit label is energiebewust bezig en werkt zoveel mogelijk met milieuvriendelijke processen.
Confederatie Bouw: zij informeren, verdedigen en vertegenwoordigen alle bouwbedrijven in België.
Met Mijn Verbouwpremie kun je een premie op veel verschillende renovaties krijgen. Welke renovaties in aanmerking komen voor een premie zijn: dakrenovaties, werken aan de buitenmuur, vloerisolatie en -renovatie, het vervangen van ramen en deuren, een binnenrenovatie, werken aan elektriciteit en het sanitair en tot slot het plaatsen van een zonneboiler of warmtepomp. De hoogte premie verschilt en hangt af van je inkomen en de investering.

Bij een offerte van een bouwbedrijf is het belangrijk om te controleren hoe de prijs is opgebouwd. Welke materialen worden er gebruikt? Hoe lang duurt de verbouwing en wanneer is de oplevering? Zijn er nog stelposten waar je rekening mee moet houden, waardoor er uiteindelijk nog extra kosten bovenop kunnen komen? Het is ook altijd verstandig om de garantievoorwaarden eens door te nemen, om er zeker van te zijn dat je bij problemen ook goed geholpen wordt.
Hoewel de twee termen vooral door elkaar gebruikt worden als synoniemen zit er wel verschil tussen. In principe bedoelen we een vakman of een onderneming die je kunt inschakelen voor een verbouwing. Een aannemer is op papier de persoon die verantwoordelijk is voor jouw verbouwing en het waarborgen van de kwaliteit. Een bouwbedrijf heeft meerdere aannemers in dienst om de verschillende projecten uit te voeren.
Kijk bij het kiezen van de aannemer naar keurmerken, online reviews en ervaringen en spreek eens af voor een kennismakingsgesprek. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kwaliteiten en kun je je eigen mening vormen. Volg hierin je gevoel en kies een vakman met wie je een klik hebt. Een goede aannemer neemt de tijd om al je vragen duidelijk te beantwoorden op een manier zodat je het snapt. Bovendien hebben ze een goede betalingsregeling en vragen ze je niet vooraf het hele bedrag te betalen.
In de meeste gevallen werken bouwbedrijven met een voorschot, gevolgd door betaaltermijnen. Een voorschot van 5% tot 15% is normaal. Het is niet normaal om voorafgaand aan de werken het hele bedrag al te betalen! Wel kan het zijn dat aannemers verschillende betalingsregelingen hebben. Kies in ieder geval voor een vakman waarbij jij je op je gemak voelt en zeker weet dat je geen rare betalingen moet doen.