Vind de beste aannemer voor je project!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis & vrijblijvend

Aannemer

Aannemer gezocht? Aannemers zijn enorm waardevol bij werkzaamheden in en rond het huis. Je bent verzekerd van de beste kwaliteit en de vakmannen nemen je veel zorgen en taken uit handen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven. Vergelijk en kies de aannemer met het beste aanbod: zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs.Wat is een aannemer?

Een aannemer is een vakman die de verantwoordelijkheid van jouw bouwproject op zich neemt. Hij stuurt onderaannemers aan, waarborgt de kwaliteit van het project en zorgt dat de werkzaamheden binnen de vastgestelde tijdsplanning worden uitgevoerd. Hierbij houdt hij ook rekening met het budget. Een aannemer is geen beschermd beroep, dat betekent dat je hier geen specifieke opleiding voor hoeft te volgen.

Soorten aannemers

Er zijn heel veel verschillende soorten aannemers. Zomaar een aannemer zoeken is niet eenvoudig: vraag jezelf daarom eerst af welke werkzaamheden je wilt uitvoeren! Daarna kies je gemakkelijk een aannemer die past bij de werkzaamheden.

 • Bouwaannemer: een aannemer in nieuwbouw richt zich vooral op het bouwen van nieuwe panden Dit kunnen huizen zijn, maar ook bedrijfspanden. Je kunt een bouw aannemer ook voor een appartementsgebouw inschakelen.
 • Aannemer in ruwbouw: een aannemer in ruwbouw houdt zich bezig met de eerste fase van de woningbouw: tot dat het pand volledig wind- en waterdicht is.
 • Renovatie aannemer: een aannemer voor renovatiewerken richt zich vooral op verbouwingen en aanpassingen in bestaande panden.
 • Aannemer afbraakwerken: deze vakman is gespecialiseerd in het afbreken van woningen, bedrijvenpanden en schuren.

aannemer

Wat doet een aannemer?

Aannemers houden zich bezig met heel veel verschillende werkzaamheden voor en tijdens de verbouwing:

 • Planning en budget: tijdens de werkzaamheden houden aannemers het budget en de tijd in de gaten. Jij bespreekt je wensen met de aannemer en hij of zij zorgt ervoor dat de werkzaamheden volgens planning verlopen.
 • Vergunningen: voor veel werkzaamheden in en rond het huis heb je vergunningen nodig. De aannemer weet precies welke vergunningen en wat er nodig is om deze aan te vragen. Deze taak neemt een aannemer dus ook uit handen.
 • Extra personeel: bij hele grote werkzaamheden wordt er personeel ingezet. De aannemer stuurt dit personeel of deze onderaannemer aan. Bovendien werken aannemers veel samen met andere vakmannen, dus kunnen zij jou specifieke mensen aanraden.
 • De aannemer zorgt ervoor dat alle onderaannemers hun taken kunnen uitvoeren door materiaal in te kopen en de werkplaats in te richten. Hij zorgt er ook voor dat de werkplaats voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen.

Aannemer gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Veelvoorkomende klussen van aannemers

Goedkope aannemer gezocht? Erkende aannemers richten zich op heel veel verschillende werkzaamheden. Bij het zoeken van een aannemer is het dus slim om je te richten op een aannemer gespecialiseerd in de werkzaamheden die jij wilt uitvoeren. Je kunt onder meer een aannemer inschakelen voor het renoveren van een huis, maar ook kleinere bouwwerken worden door aannemers gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een aanbouw of uitbouw en het bouwen van een garage.

Dit zijn een aantal veel voorkomende klussen van erkende aannemers:

 • Huis laten bouwen
 • Bedrijfspand bouwen
 • Aanbouw bouwen
 • Erker realiseren
 • Uitbouw plaatsen
 • Garage bouwen
 • Dakkapel plaatsen
 • Badkamerrenovatie
 • Gevelrenovatie
 • Dakwerken

Wat kost een aannemer?

Het gemiddelde uurtarief van een aannemer ligt tussen de €35,- tot €50,-. Deze prijs is inclusief de materialen die gebruikt worden. De prijs is onder meer afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd worden, omdat dit ook invloed heeft op de prijzen.

Een laag tarief, rond de €35,- per uur, word in rekening gebracht voor een kleine verbouwing of een simpele verbouwing. Hierbij worden meestal geen grote machines gebruikt. Het hoge tarief, rond de €50,- per uur, is voor grote klussen, zoals nieuwbouw of andere grote verbouwingswerken. Hierbij wordt wel gebruik gemaakt van grote machines.

Welke aannemer of specialist? Gemiddeld uurloon (incl. btw)* Omschrijving
Aannemer €35,- tot €50,- Inclusief materiaal.
Timmerman €20,- tot €60,- Inclusief materiaal.
Schilder €30,- tot €40,- Inclusief materiaal.
Elektricien €30,- tot €60,- Inclusief materiaal.
Stukadoor €20,- tot €50,- Inclusief materiaal.
Tegelzetter €20,- tot €50,- Exclusief materiaal.
Dakdekker €25,- tot €50,- Exclusief materiaal.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wil je een goede aannemer vinden?

Vind eenvoudig en snel de aannemer met het beste aanbod en bespaar!
Gratis offertes vergelijken

Aannemer kiezen, waarop letten?

Een aannemer zoeken: hoe doe je dat? Een aannemer vinden klinkt gemakkelijker dan gedaan. Er zijn heel veel aannemers werkzaam en het is belangrijk om te kiezen voor een aannemer met wie je een klik hebt.

Waar let je op bij het zoeken van een aannemer?

Natuurlijk kijk je naar het specialisme van de aannemers: waar houdt de vakman zich mee bezig? Daarnaast is het slim om de aannemer te controleren en te kijken of hij betrouwbaar is. Op belgium.be vind je manieren om de aannemer te controleren. Vraag naar referenties en controleer of de aannemer is ingeschreven in de KBO (Kruispuntbank van Ondernemingen). Op fgov.be vind je nog meer handige tips voor het vinden van een betrouwbare aannemer.

Hoe kies je de beste aannemer?

Begin altijd op tijd met de zoektocht naar een geschikte aannemer. Dit proces kan namelijk wat tijd in beslag nemen, en het is wel belangrijk om een aannemer in te schakelen met wie je een klik hebt. Vergelijk verschillende recensies en controleer of de aannemers beschikken over één of meerdere keurmerken. Aannemer gevonden? Maak dan duidelijke afspraken over het budget en de tijdsplanning en zet deze zwart op wit: zo weten beide partijen precies waar ze aan toe zijn.

Waarom een aannemer inschakelen?

Wil je gaan verbouwen en twijfel je nog over het inschakelen van een aannemer? Aannemers nemen jou allereerst heel veel werkzaamheden uit handen: jij hoeft geen werk te missen en ervaart bovendien geen enkele stress. Daarnaast controleert de aannemer de kwaliteit, waardoor je verzekerd bent van het mooiste resultaat.

Het inschakelen van een erkende aannemer biedt onder meer deze voordelen:

 • Aannemers nemen jou heel veel werkzaamheden uit handen.
 • Een aannemer stuurt eventuele onderaannemers aan.
 • Je weet zeker dat de werkzaamheden door vakmensen worden uitgevoerd.
 • Aannemers houden controle op kwaliteit, dus je bent verzekerd van het beste resultaat.
 • Een verbouwing verloopt een stuk sneller onder leiding van een aannemer, omdat zij hierin ruim ervaren zijn.

vakman aannemer

Geschikte aannemer vinden? Gratis offertes!

Wil jij een geschikte aannemer bij jou in de buurt vinden?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk tot maximaal 5 offertes van aannemers bij jou in de regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo gemakkelijk voor de aannemer met het beste aanbod. Op die manier bespaar je al snel tot 40% op de totaalprijs! Deze aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit helemaal nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken